Truck Simulation 19

Ó, a vidéki utak, az előtted kanyargó, végtelenbe vesző utak. Egy ilyen út visz el oda, ahová tartozol: haza. Úgy is mondják, hogy Nyugat-Virginia…

Várj csak, állítsd le az álmodozást egy pillanatra. Nem Nyugat-Virginiában vagy, és nem hazafelé tartasz. Dugóban araszolsz, és az útjelző tábla, amelyet épp elhagytál, visszatérít a valóságba. Oda, ahol beszorultál egy hegymenetben keservesen döcögő, nehéz teherautó mögé, amelyik képtelen akár csak megközelíteni is a sebességhatárt.

Araszolsz tehát keresztül az előtted elterülő tájon, nézed, hogyan bukik le a nap a lankák mögé, és azt latolgatod, hogy a te vadiúj Mack Anthemed elég gyors-e ahhoz, hogy megelőzd a lassú teherautót. De mire föl ez a rohanás? A floridai Jacksonville lakosai türelmetlenül várják a sóderszállítmányt. Azt a sódert, amit te fuvarozol át az államon a Truck Simulation 19-ben.

Ki állította valaha is, hogy a kamionosok élete könnyű?

Igazából rengeteg dologra kell figyelned, mikor ezt a kamionszimulátor-játékot kezeled. Főleg, ha ki akarod építeni a saját logisztikai birodalmadat. De kezdjük az elején. Egy teherautóval és annak a rakományával indítasz. Lehet az banán, gumi vagy gyümölcslé: valakinek mindig szüksége van valamire, a te dolgod az, hogy eljuttasd a szállítmányt oda, ahol várják. És persze időben érkezz.

De ez nem verseny akkor sem, ha késésben vagy, és akkor sem, ha nehezen megszerzett hiteledet egy erősebb motor vásárlásába fektetted. Továbbá nem hagyhatod figyelmen kívül a sebességkorlátozásokat, valamint a többi közlekedőt sem.

Lehet, hogy ez nem a való világ, de itt sem teheted azt, amit akarsz. Próbáld meg elkerülni a karambolokat, és vigyázz, nehogy gyorshajtáson kapjanak, mert akkor büntetést kell fizetned. A kamiont rendszeresen szervizeltetni is kell, meg neked is szükséged van pihenőre, és arra, hogy jól kialudd magad.

A szabályok és az időbeosztás ellenére sok szabadság van ebben a kamionos országúti életben. Valódi gyártók (mint a Mack vagy a Kenworth) szuper gépjárműparkjából válogathatsz, hogy meghódítsd velük a hatalmas államokat. A legújabb és legjobb szuperjárgány vezetőjeként nem nézed majd versenypályának az utat, de az is igazi nagy vezetési élményt nyújt, ha nyugodt, meditatív tempóban áthaladsz az USA-n.

Ha tehát, egy hosszú nap után lazítani szeretnél, és hazaérkezni, akkor ülj a Truck Simulation 19 kormánya mögé. Ki tudja, az út egyszer talán elvezet Nyugat-Virginiába.