Modern technológia

2022-ben már egy teljesen más világot élünk, mint akár csak 2000-ben, de főként, mint a 90-es években. Az Y generáció gyermekei voltak az utolsó nem technológiai bennszülött nemzedék, akikre még nem használják azokat a közhelyeket, hogy „okostelefonnal a kezükben születtek”.

Mégis, az egyik legtöbb változást élték meg, még emlékeznek szüleik otthoni tárcsázós telefonjaira, még lehet, hogy telefonfülkét is használtak, és gombos mobiltelefont kaptak tinédzser korukban, amit leginkább tényleg csak azért kaptak, hogy szüleik elérjék őket és néhány kezdetleges játékkal tudtak rajta játszani. Még játszhattak floppys számítógépes játékkal is, de felnőve már az okostelefonok, a közösségi média, és az apple hiperszuper termékei varázsolták el világukat.

Nem véletlen beszélünk óriási és felgyorsult technológiai fejlődésről, mert egy-két nemzedék alatt már hatalmas generációs szakadékokat is alakított ki a másfajta szocializáció ennek a forradalmi robbanásnak köszönhetően. Amit azóta is szakemberek próbálnak a társadalmi közbeszédben feldolgozni, hogy ezeket a kísérleti generációkat, és társadalmi kísérleteket is hogyan lehetne okosan kezelni. A kihívás egyelőre nagyobb, mint a rendelkezésre álló információ és tudás.