Mentőláda praktikus csomagolásban

A megfelelően felszerelt elsősegély doboz előírás mind a gépjárművek vezetői, mind a munkáltatók, mind a veszélyes hobbisportokat űzők számára. Nem csak tartásuk, de karbantartásuk is kötelező, így a megfelelő utánpótlás, a szavatossági idő figyelése.
Mivel számos elfoglaltság mellé, gépjárművekre és munka mellé előírás az elsősegély doboz, ezért különféle csomagolásokban és kiszerelésekben gyártják le azokat, hogy minél kényelmesebben, praktikusabban el lehessen őket helyezni.
Ezért például nem csak fém, hanem műanyag ládákban is kaphatóak a dobozok, ezek kívül pedig a vadászok számára külön gyártott elsősegély csomagokat puha táskákba teszik, a munkahelyekre gyártott dobozok számára pedig keretet készítenek, melyet a falra is fel lehet szerelni, így könnyűvé válik a doboz le- és feltevése, jól látható és elérhető helyre kerül.
Plusz szolgáltatásként lehet matricákat és táblákat vásárolni a ládák mellé, melyek az elsősegély doboz helyét jelölik. Ezek mind biztonsági funkciókat látnak el, hiszen szembetűnőek és könnyen észrevehető általuk a doboz.