Melyek a parketta ismertetőjegyei?

Amit elsők között érdemes leszögezni a parkettáról, az az, hogy a melegburkolatok családjába tartozik. Mivel legfontosabb és legalapvetőbb lényegi tulajdonságát az adja, hogy teljes egészében fából készülő burkolatról van szó, ezért is evidens, hogy melegburkolat.

A faanyag mindig a meleg, otthonos hangulat megteremtését célozza meg a lakberendezésben, ezért is sokak kedvence. Mindemellett persze egy gondozást és karbantartást igénylő anyag a fa, amit nem lehet elhanyagolni. Az elhanyagolt fafelületek otthonunkban egy idő után árulkodni fognak a karbantartás hiányáról, ezért ha a faanyag szerelmesei vagyunk, de is sajnáljuk rászánni az időt. Egy gondozott faanyag, mint a parketta is, meghálálja a belé fektetett energiát, és mutatós éke lesz otthonunknak.

Alapvetően a parketták családján belül többféle padlótípust különböztethetünk meg, hiszen idetartozik a lamella, az ipari, a szalagparketta, valamint a svéd és a furnér padló is. A csaphorgonyos megnevezés vonatkozik a hagyományos parketta kifejezésére. A többrétegű parketta előnyei közé tartozik az alak és a méret tartóssága, tehát ez a típus kevésbé vetemedik és dagad, mint a tömörebb padló. Ráadásul, padlófűtésre is alkalmas lesz.

A különféle lakkozási, olajozási, lazúrozási eljárásoknak köszönhetően még egyedibbé varázsolható a felületük. Lehet felület alapján homogén, vagy rusztikus, színeltéréses, vagy csomómentes. További információért, és minőségi választékért érdemes ellátogatni a lorincparkett.hu oldalára.