Különböző építőkocka elemek a különböző korosztályú gyerekeknek

Felnőttként visszatekintve, számos olyan esetet észleltem az életemben, amikor úgy éreztem, mintha visszatértem volna önmagamhoz ebből a gyerekkori forgatókönyvből. Például eszembe jutott, mennyire szerettem LEGO-t játszani és különféle építkezésekkel kísérletezni.

Élveztem a hálószobákat és a konyhát a miniatűr embereknek berendezni, úgy tettem, mintha egy család lenne, és abban a kis házban laktak, amit nekik építettem. Feltételezem, hogy ez mindenkinél így volt, de én az ő helyükben képzeltem magam, amint azt a kis építőkocka házikót teszem a helyére magamnak és leendő családomnak. Ezt követően nagyobb koromban is érdekeltek az IKEA bútorok, valamint a szép lakóházak és a lakberendezési tárgyak.

Számos olyan helyzetről hallottam, amikor a gyermekkori hobbik vagy örömök felnőtt karrierré vagy hobbivá fejlődtek, és valami hasonló történt az életemben az építőkockákkal. Még ha valaki nem is rendelkezik szuperképességgel egy adott területen, akkor is előnyös lehet a finommotorikus képességek fejlesztése, ha az építőkocka már fiatalon a kézbe kerül.

A játékboltokban már sokféle színben, méretben és kiszerelésben találhatnak építőkockákat az emberek. A gyártók a hatalmas, puha darabokat kifejezetten a kisgyerekeknek tervezték, hiszen mindent a szájukba vesznek, és időnként lenyelik, amit tudnak. Ha a fogak benőttek, érdemes keményebbekre váltani, hogy ne nyeljék le a darabokat. Ezekhez már puha gumiszerű műanyag darabok vannak. Ezek a nagyobb építőelemek a kézügyesség fejlesztését is segíthetik, és a szülők is használhatják a különböző építőkocka darabokat gyermekeik különböző formákra és színekre nevelésére