Izgalmas szerepjátékok a nyári szünetre

A tanítási hónapok során a kisiskolások sokszor túlterheltek: reggel korai ébredés, majd futás az iskolába, hosszú tanórák, rövid szünetek, gyors ebéd, majd edzés és szakkörök. Gyakran csak este, a házi feladat megírása után marad idő egy kis játékra. Ilyenkor akár egyedül is lekötik magukat, ám egészen más a helyzet nyári szünet idején.

„Unatkozok!” – hangzik el a vakáció során akár napi szinten. Ahhoz, hogy ilyenkor is gyermekeink segítségére legyünk, kössük le figyelmüket és idejüket szerepjátékokkal. Amellett, hogy elfoglaltságot nyújtunk ezzel a számukra, a szerepjátékok bizony komoly fejlesztő hatással bírnak a kicsik fantáziájára, képzelőerejére.

A legjobb szerepjátékok lányoknak

Mamás-babás

A kislányok nagyon korán nyitottá válnak a babák felé gondoskodásra. Ha iskoláskorú lányunk szeretné, vásároljunk neki egy új játékbabát, vagy vonjuk be akár a kistestvérek ellátásába, hogy igazi édesanyának érezze magát.

Közösen a konyhában

Egy kötény csodákra képes! Legyen szó egy egyszerű süteménytésztáról vagy zöldséghámozásról, kislányunk percek alatt igazi mesterséffé válhat képzeletében, ha elég konyhai feladatot bízunk rá.

A legjobb szerepjátékok fiúknak

Barkácsoló mester akcióban

Egy csavarhúzó szett vagy kalapács mellé kötelező a kantáros nadrág, amitől gyermekünk azonnal szerelőmesterként érezheti magát. A legjobb, ha a játékhoz apa is csatlakozik, aki pár fogást és trükköt is megtaníthat neki a játék során.

Rendőr és tűzoltó

Szinte minden kisfiú arról álmodik, hogy szuperhősként életeket ment majd felnőttként. Szerezzünk be egy rendőr vagy tűzoltó jelmezt, és máris kezdődhet a mentőakciók sorozata a szerepjátékokban.