Figyeljünk egymás közterületi igényeire 3D kerítés segítségével

A közterületek azért vannak, hogy mindannyian jól tudjuk érezni magunkat a panelrengetegben. Fontos tehát, hogy legyen egy platform a parkban, ahol mindenki tud pihenni, sportolni, játszani, kutyát sétáltatni, de hogy ezekkel a tevékenységekkel senki se zavarja a másikat.

Ahogy sétálgatok Újpest utcáin és parkjaiban azt látom, hogy egyre több lehetőség révén sikerült megteremteni azt, hogy ezek az opciók elérhetőek legyenek és sokrétű módon ki legyenek szolgálva az emberek igényei.

Azt, hogy a park különböző területei milyen módon legyenek szegmentálva, a 3D kerítés révén oldották meg. Ezek a kerítések olyan területeket különítenek el egymástól, mint mondjuk az asztalokkal ellátott beszélgetős területeket a kutyafuttatótól, vagy épp a kültéri sportpályákat egymásról. Mivel vannak gördeszka pályák is Újpesten, ahol a bicajos, deszkás fiatalok rendszerint csapatostul gurgulásznak, de nem lenne vicces, ha valamilyen baleset folytán begurulna közéjük egy labda, vagy ha ők kirepülnének a parkban ülők közé. Emiatt is 3D kerítés választja el a nekik kijelölt helyet.

Egy 3D kerítés fémoszlopokból és azokra bilincses módszerrel felerősített kerítéshálókból állnak, melyekre hajlításokat is helyeztek. Ezek a háromszög alakú hajlítások még erőteljesebbé teszik a 3D kerítésnek a szerkezetét. Sok helyen látom, hogy vannak még inkább megerősített verziók, ahol három ilyen kerítésháló is össze van hegesztve a még masszívabb kivitelért.