Az otthoni munka jutalmazásának módjai

A Stanford Egyetem legújabb tanulmánya szerint az amerikai alkalmazottak több mint 40%-a jelenleg otthonról dolgozik, ami az Egyesült Államok gazdasági tevékenységének több mint 60%-át teszi ki.

Jellemzően az otthonról dolgozó alkalmazottak száma jelentősen megnőtt az elmúlt hónapokban a COVID-19 világjárvány miatt, amely számos államban mozgáskorlátozáshoz vezetett. Ellentétben a vállalati telephelyről történő munkavégzéssel, ahol könnyebb motiválni az alkalmazottakat, az otthoni munka sokkal nehezebb, mivel minden alkalmazott egyedül van, és csak belülről szerezhet lelkierőt.

Mivel az alkalmazottak többsége valószínűleg távolról dolgozik, meg kell találnia a módját, hogyan jutalmazza őket, hogy motivált és produktív maradjon. Nézzünk meg néhány ötletet az otthonról dolgozó alkalmazottak jutalmazására.

Általánosságban elmondható, hogy a jutalmazás az alkalmazottak motiválásának és termelékenységük növelésének egyik módja. Ennek ellenére egy különleges csemege sokat segíthet abban, hogy alkalmazottai megbecsülve érezzék magukat. A kiváló ötletek között szerepel többek között, hogy foglaljon nekik egy masszázst, küldjön nekik vásárlási utalványt, vagy egyszerűen csak házhoz szállítson valami finom ételt vagy virágot.

Mivel a COVID-19 világjárvány továbbra is terrorizálja az embereket, ösztönöznie kell alkalmazottait, hogy tartsák be az Egyesült Államok Nemzeti Egészségügyi Intézete elővigyázatossági irányelveit. Ide tartozik a kézfertőtlenítés, a maszk viselése, a társadalmi távolságtartás és az otthon maradás.

Sok otthonról dolgozó alkalmazottnak sem otthoni irodája, sem megfelelő bútora és felszerelése nincs. Ez rossz testtartáshoz vezet, ami végül olyan foglalkozási veszélyeket okoz, mint például az alsó hátfájás és a rossz látás. Szerencsére megkímélheti alkalmazottait ettől az otthoni irodák és felszereléseik korszerűsítésével a biztonságuk fokozása érdekében.

A cégeknél bevett szokás, hogy a munkahelyeken ünnepségeket rendeznek, hogy megünnepeljék az elért eredményeket és díjazzák a kiváló munkatársakat. Ebben a járványos időszakban, amikor az alkalmazottak többsége otthonról dolgozik, Önnek is ezt kell tennie, hogy lépést tartson az üzleti kultúrával és megőrizze az alkalmazottak motiváltságának az emelkedett szintjét.