Az acélszerkezet tulajdonságai és alkalmazásának előnyei

Az acélszerkezetek által kínált lehetőségek tárháza óriási, éppen ezért nagy előszeretettel alkalmazzák a legkülönbözőbb iparágakban – Európában, Amerikában, és a világ szinte minden pontján. A legtöbb csarnok, tartószerkezet alapelemét az acél jelenti (azon belül is az S235-ös és S355-ös a legnépszerűbb).

Az acélszerkezetek felépítésekor az egyik legfontosabb szempont, hogy felépítését követően tökéletesen és tartósan ellenálljon az időjárás kihívásainak (legyen szó a szélről, csapadékról, szélsőséges hőmérsékletingadozásról vagy akár a tűző napról). A tervezési és kivitelezői munkákat minden esetben olyan szakemberek végzik, akik az acélszerkezet tulajdonságaival megfelelő tapasztalatokkal bírnak.

Az acélszerkezet gyártásának innovatív megoldásai napjainkban lehetővé teszik, hogy az új épületek rövid idő alatt elkészüljenek. A könnyűszerkezetes építési módnak köszönhetően pedig a beruházási költségek is jelentősen csökkenthetőek. Hiszen az alapozási, gyártási és szállítási kiadások is kisebbek, hála az épülethez használt anyagok kisebb súlyának.

A legtöbb esetben a könnyűszerkezetes technológia megoldást jelenthet egy irodaépület, tetőszerkezet, melléképület, csarnok, raktár vagy műhely esetében is, hiszen az acélszerkezet végtelen lehetőséget kínál a megrendelők számára.

Az acél kapcsán végül, de nem utolsó sorban, érdemes azt is megemlítenünk, hogy a szerkezet felépítését követően a karbantartási költségek is kisebbek lehetnek a megszokottaknál.