A műfű optimális tisztítása

Nemrég telepített műfüvet az udvarára? Nos, az igaz, hogy rengeteg időt, pénzt és erőfeszítést takarít meg magának, ha kihagyja a kaszálást, a műtrágyázást és az öntözést! Viszont továbbra is javasoljuk a gyártmány karbantartását megfelelő tisztításon keresztül. A műfű tisztításának elsajátítása elősegíti gyepének hosszú élettartamát és teljesítményét.

Javasoljuk, hogy hetente tisztítsa meg a műfüvet, ha sokat használták vagy törmelék halmozódik fel. A nagyobb törmeléket, például a kavicsokat vagy a virágokat könnyen eltávolíthatja egy gereblyével vagy kefével, míg egy tömlő gondoskodik a kisebb törmelékről vagy porról. A ritkábban használt felületeket nem kell olyan gyakran tisztítani, de mégis azt javasoljuk, hogy havonta kétszer gyorsan öblítse le.

Vannak házi kedvencei, akik a gyepet használják önmaguk szórakoztatására? Csak győződjön meg arról, hogy tömítse és takarítsa le azokat a területeket, amelyeket a háziállatok használnak. Ez segít megszüntetni a baktériumok elszaporodását és a szagok keletkezését. Ha bármilyen foltot okozó anyag kerül a gyepre, akkor egy gyors folttisztítás megfelelő lesz.

Időnként, mondjuk minden évben lakossági használat esetén, érdemes mélytisztítást végezni a műfű kapcsán.  Érez kellemetlen szagokat? Próbálja ki a gyepszagtalanítást nem mérgező tisztítószerrel. Olyan nem mérgező, biológiailag lebomló és hipoallergén termékre van szükség, amely biztonságos gyerekek és háziállatok számára, és kifejezetten a műfű számára tervezték.

A leghatékonyabb tisztítási eljárás a mechanikus kefe használata. Ezt az eszközt gyakran elektromos kefének vagy elektromos seprűnek nevezik, és motorral mozgó kefét használ a nagyon alapos tisztításához.