A motivational maps hatása a motiváció megtartására

Az utóbbi hónapokban, részben a COVID és az egész karanténos, home office-os lét miatt besokalltam, nehezemre esett már egy idő után a munkámra olyan lelkesen és motiváltan nézni, mint előtte. Ezek a holtpontok normálisak, de valahogy át kell rajtuk lendülni. Nekem ebben a napjaim és a teendőim átgondolása, újragondolása segített.

Sok cikket olvastam az interneten time management, personality types és motivational maps témákban. Végül ezeknek együttes értelmezésével újra lendületbe tudtam hozni magamat. Szerintem a megfelelő lelkiállapot és motivációs szint fenntartásához kell az önismeret. Ezek a fent felsorolt területek pedig mind azt szolgálják, hogy tisztába kerüljünk saját magunkkal.

A motivational maps lényege mondjuk az, hogy felfedezd, hogy a munkában téged mi motivál. Bár részben a főnökön is múlik az, hogy mit enged meg neked a munkahelyen, de rajtad is áll, hogy tudsz-e végül lelkesen és kreatívan viszonyulni az adott kereteken belül a munkavégzésedhez. Ha a motivational maps révén világossá válik számodra, hogy mi az, ami Téged hajt, akkor sikeres leszel abban, amit csinálsz – olyan célokat fogsz kitűzni magad elé, ami megmozgat.

A time management gyakorlati tanácsokkal lát el időbeosztás tekintetében, hogy miképp érdemes pakolgatnod a teendőket a naptáradban annak érdekében, hogy végül bölcsebben tudd ugyanazt a munkát, vagy még többet elvégezni kevesebb idő alatt, hogy még szabadidőd is maradjon.