A konyhabútor legjobb anyaga

Konyha felújításon gondolkodik, vagy új konyhát tervez? A készülékeken kívül az is fontos, hogy okosan válasszuk meg a konyhabútornak a felszínét. A felület nemcsak a konyha általános megjelenéséért felelős, hanem kulcsfontosságú tényező, amely meghatározza a szekrények tartósságát. Szerencsére, az anyaggal kapcsolatban rengeteg választási lehetőségünk van. A keretünktől függően számos lehetőség áll rendelkezésünkre a megfelelő konyhabútor megtervezéséhez.

1. Tömör fa
A fa messze a legelterjedtebb anyag a konyhabútoroknál. Számos fajtája vezeti a listát – a keményfák, mint a marindi (mindi vagy Melia azedarach), a teak és a sheesham (indiai rózsafa), általános konyhaszekrény-anyagok Indiából.

2. Laminátumok
Mivel a tömör fa hajlamos a károsodásra és a fertőződésekre, ezért gyakran a laminált anyagokat részesítik előnyben velük szemben konyhabútor készítésekor. A laminátumok vékony lapok, amelyek egymásba vannak illesztve – műanyag gyanta rétegek, papírok, különböző mintázatú vagy mintájú nyomtatott rétegek és kemény műanyag fóliák.

3. Fa furnérok
A furnérok tömörfa szeletek vagy lapok, amelyeket összetett aljzatra ragasztanak, csakúgy, mint a laminátumokat. Ezeket a lapokat ezután megfestik és polírozzák a kívánt szín és textúra elérése érdekében. A furnérok valósághűen tükrözik a természetes fa finomított szemcséit és szépségét. Számos márka, például a CenturyPly, az ArchidPly, a GreenPly és az AlishanPly egész Indiában jó minőségű furnérokat kínál.

3+1. PVC
A polivinil-klorid lapok kompozit műanyag lapok, amelyek kemény felületet adnak, ezért szubsztrát nélkül is felszerelhetők. Ez a konyhabútor anyag rendkívül olcsó és könnyen felszerelhető. Mivel vízálló és olajálló, jó lehetőséget kínál a konyhai szekrények számára. A PVC lemezek általában világosabb színben kaphatók. Egyes márkák faux fa szemcséket és díszléceket is kínálnak.