3 magyar igazság a műfű mellett

Csak az itt használt nyelv miatt magyar. Tehát, az első, hogy a mesterséges fű sokkal könnyebben fenntartható az eredetinél. Utóbbinál ugyanis megannyi időt, energiát és pénzt felzabál a rendszeres gondozás a tulajdonosokból, ami még mindig nem jelent garanciát arra vonatkozóan, hogy milyen is lesz az elvárt eredményhez képest.

Ehhez képest a műfűnek mindössze az árát kell kifizetni a boltban, és utána a legjobb rész, hogy semmilyen karbantartást nem igényel már a jövőben, amit a rendes fű rendszeresen megkövetelne, se locsolást, se nyírást, semmit, ezáltal bőven visszahozza az elején belehelyezett összeget.

Másodszor a műfű megőrzi az értékét egész idő alatt. Az igazi pázsit kapcsán valamennyi tulajdonosnak okoz frusztrációt, hogy hiába a megannyi gondozás, egy szélsőséges időjárás elég, hogy kifakuljon, tönkre menjen, és elveszítse színét. Ellenben a műfüvekkel, ugyanis azok egy mesterséges anyagból készülnek, amelyek megbirkóznak a legkülönbözőbb időjárással, tartva eredeti zöld színüket, ezáltal folyamatosan kölcsönözve az impozáns hatást. Ez az anyaguk emellett jól visel bármilyen kinti szórakozást, használatot, ezért a műfű leginkább nagycsaládosok és kutyabarátok körében népszerű.

Nem utolsó sorban, a mesterséges fű jótállása sokkal jelentősebb az igazinál. A fenntartható állapota már sokkal inkább megvan, mint a természetes fűnek, utóbbinál viszont sokszor újra nekifuthatunk a lehelyezésnek, füvesítésnek. Ha a műfű mellett döntünk, ott viszont csak a lehelyezést kell gondosan megoldanunk, onnantól kezdve azonban akár 15 évig zavartalanul használhatjuk ugyanúgy, mint az igazi füvet.